Close

Granulat w teorii

Nasz granulat do regeneracji filtrów to w stu procentach produkt naturalny. Jest to środek organiczny, składający się ze specjalnej mieszanki różnych komponentów - wysokiej jakości żywic oraz aktywnych cząsteczek węgla. Żywica powoduje wymianę jonową, która zmiękcza wodę, a aktywny węgiel sprawia, że zostaje ona oczyszczona. Proporcje zostały dobrane w taki sposób, aby polepszyć jakość wody i kawy oraz przedłużyć żywotność ekspresu.

Zasada działania

Zmiękczanie wody polega na usuwaniu twardych jonów wapnia – bardzo szkodliwych dla wszelkiego rodzaju urządzeń i magnezu, na jony miękkie sodu. Dzięki temu kamień zostaje usunięty i woda jest miękka. W efekcie uzyskuje się idealną wodę o prawidłowych właściwościach do przyrządzenia herbaty lub kawy bez szpecącego osadu (widocznego szczególnie przy czarnej herbacie). Dzięki dobrze dobranej konsystencji żywic i aktywnego węgla, nasz granulat filtruje z wody niepożądane zapachowe, smakowe substancje jak również cząsteczki zabrudzeń organicznych, chloru, drobne zawiesiny, oraz jej niepożądane zabarwienie. Nasz proszek nie wpływa na wartościowe elementy minerałów, dzięki czemu zostają one zachowane.

Zalety granulatu

– lepszy smak kawy i herbaty

– dobre wartości pH i twardości wody są uzyskiwane na zasadzie wymiany jonowej

– zanieczyszczenia takie jak: chlor, kamień wapienny i metale ciężkie oraz zanieczyszczenia smakowe i zapachowe zostają mocno zredukowane

– środek wyłącznie organiczny – nie zawiera żadnych substancji chemicznych

– brak osadu (szczególnie przy czarnej herbacie)

– najtańsze rozwiązanie na rynku

– niewyrzucanie filtra wpływa na polepszanie środowiska

– banalnie prosta wymiana

– dłuższa żywotność urządzeń

Granulat w praktyce

Dla kogo?

Nasze granulki idealnie nadają się do regeneracji filtrów do wody do takich urządzeń jak ekspresy do kawy, nawilżacze powietrza, dzbanki z filtrem, ultradźwiękowe generatory mgły, żelazka itp. takich marek jak:

Jura, Nivona, DeLonghi, Saeco, Bosch, Siemens, AEG, Krups, Philips, Melitta, Spidem, Solis, Gaggia, Neff, Tefal, Lavazza, Bianchi, Rotel, Rowenta, Clatronic, cafe bonitas, Franke, Thermoplan, Egro, Animo, servomat steigler, rheavendors, Schaerer, CULTINO, NECTA, Miele, Unolt, Via Tizia, PerVoi, WMF, Gaggenau, Zelmer, Brita, Leifheit, Laurastar, Tassimo, Nesresso, Aqua Select, PearlCo, Braun, Menalux, Miele, WIK, WMF etc. jak także dla wszystkich dzbankowych i zbiornikowychwkładów filtrujących z możliwością regeneracji.

Porada

Zaleca się wymianę filtra lub proszku w zależności od twardości wody co 250 – 300 kaw, po przepływie około 50 litrów wody lub co 4-6 tygodni. Proszę pamiętać, że regularna wymiana wpływa na dłuższą żywotność urządzeń, zmniejsza lub niweluje ryzyko osadu z kamienia oraz wpływa na mniejsze zużycie energii.